• GSM : 0530 263 34 26

Dövme Bakımı

In Models
Ağustos 24, 2018

DÖVME BAKIMI NASIL YAPILIR? NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİR?

               Bir süredir yaptırmayı düşündüğün dövmeni sonunda yaptırdın. Umarım dövmen şans getirir diyerek başlamak istiyorum. Bu yazının sonunda,

               Dövme Bakımı Nasıl Yapılır?

               Dövme Bakımı Ne Kadar Süre Yapılmalı?

               Dövmede Yaptırdıktan Sonra Duş Alabilir miyim?

               Dövmemi Kaşırsam Ne Olur?

               Dövme Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir?

               Dövme Yaptırdıktan Sonra Duş Alabilir miyim?

Gibi sorulara cevap vereceğiz. Süreci 3 parçaya bölerek anlatmakta fayda görüyorum. Hazırsak başlayalım.

DÖVME SALONUNDA YAPILAN/YAPILMASI GEREKEN BAKIM

Dövme Salonunda dövmemiz tamamlandıktan sonra, dövme sanatçısının ilk yapması gereken işlemleri anlatarak başlayalım. Bu konu dövme sanatçısına göre değişiklik gösterebilir ancak genel olarak dövme üzeri dövme işlemi tamamlandıktan sonra steril hale getirilir ve streç film ya da dövme bakım bandı dediğimiz dermalize roll ile kapatılır. Streç film kullanılmasındaki en büyük neden, yeni yapılmış dövmeyi kıyafet gibi dış etkenlerden korumak ve bir süre steril tutabilmektir. Kısa bir süre sonra çıkarılıp ileride detaylarını anlatacağımız dövme bakımına başlanır. Dövme bakım bandı ise olması gereken dövme koruma/bakım bandıdır. Fiyatları biraz yüksek olduğu için biz stüdyomuzda kullansak da maalesef kullanmayan dövme sanatçısı sayısı da bir hayli fazla. Bu bant yeni yapılmış dövmeyi sürtünmeden ve dış etkenlerden korurken aynı zamanda su geçirmez ve antibakteriyel bir bariyer görevi görür. Nefes alabilen yapısı sayesinde oksijen içeri girebilir. Su geçirmediği için, iyileşme süreci başladığı anda dövmenin üzerinde dövme mürekkebi ve kan birikmesi olabilir. Merak etmeyin, bant çıkarılıp bölge temizlendikten sonra dövmeniz sağlıklı bir şekilde gözükecektir.

DÖVME SONRASI İLK HAFTA

Burada özellikle şunu söylememiz gerekir. Dövme Bakımı konusunu mutlaka çalıştığınız dövme sanatçısına sormalısınız ve onun yönlendirmelerini takip etmelisiniz. Gerektiği zaman kendisine danışmaktan asla çekinmeyin. Şimdi gelelim ilk hafta bakımımıza. Eğer dövmeniz üzerine işlem sonrası yukarıda bahsettiğimiz dövme bakım bandı yapıştırılmış ise;

  • İçerisinde birikmesi gereken sıvı banttan dışarı çıkmış ya da,
  • Dövme üzerine kadar bant açılmış ise,

Dövme bakım bandını hemen çıkarıp 3. Maddede bahsedeceğim normal bakıma başlayabiliriz. Ancak bakım bandımız dövme üzerinde sağlıklı bir şekilde duruyorsa, ilk hafta bakım için ekstra bir işlem yapmamıza gerek yok demektir.

DÖVME BAKIM BANDI ÇIKARILDIĞINDA VE İLK HAFTA SONRASI BAKIM

Dövmemizde ilk haftayı sağlıklı bir şekilde tamamladık ya da dövme bakım bandımızı herhangi bir sebepten çıkarmak zorunda kaldık. Artık dövmemizi steril ve nemli tutmak bakımımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi demektir.

               En az 3 defa olmak şartı ile vakit geçirdiğiniz ortamların hijyen durumuna göre, çalışıyorsanız çalışma ortamınızın hijyen durumuna göre mümkün olduğunca (burada bahsettiğim hijyenden kasıt, toz, toprak, çamur vs. gibi dış ortam) steril tutmak adına sayıyı arttırarak bahsedeceğim adımları uygulayabilirsiniz;

  •  İlk olarak antibakteriyel bir sabun yardımı ile ellerimizi sabunlayarak temizliyoruz. Daha sonra dövme bölgesini antibakteriyel sabun ve soğuk ya da ılık ve temiz bir suyla aynı şekilde temizliyoruz.
  • Daha sonra tek kullanımlık kağıt havlu vasıtasıyla dövme bölgesi üzerindeki ıslaklığı alıyoruz.
  • Son olarak dövme sanatçınızın önerdiği dövme bakım kremini ince bir tabaka halinde sürerek ve dövme bölgesine masaj yaparak bölgeyi nemlendirin.
  • Bu bakım şekli ile 2. Hafta bitimine kadar devam edin. 2 hafta sonunda dövmeniz üzerinde kabuklanma/kuruluk gibi durumlar söz konusu ise bu süreci uzatabilirsiniz. Dövmenin iyileşme sürecinin tamamlanması için ortalama geçmesi gereken süre 4 haftadır.

DÖVME YAPTIRDIKTAN SONRA NELER YAPMAMALIYIZ?

Dövmemizin açık bir yaradan farklı olmadığını unutmamalı ve buna göre hareket etmeliyiz. İyileşme sürecinde dövme bölgesinde kaşınmalar olması ve kabuklanma/dökülmeler olması son derece normaldir. Kesinlikle dövmemizi kaşımalı ve kabuk kaldırmamalıyız. Dövme işleminden sonra 1 hafta spor yapmamalı, dövme bölgesini çok zorlamamalı ve çok fazla terlememeliyiz. Dövme iyileşme süreciniz tamamlanmadan havuz ve denize girmemeliyiz.  Dövmemizi direk güneş ışığına maruz bırakmamalı, buna mecbursak güneş kremi kullanmalıyız. Son olarak; Herhangi bir konuda dövme sanatçınıza danışmaktan çekinmemeliyiz. Unutmayın! Eskişehir Dövme denildiğinde flictattoo!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir